Usmiata pekárka pečie cukrovinky, vďaka pôžičke pre szčo

Aj cukrárka môžete dostať pôžičku pre SZČO a mať svoju vysnívanú prácu

9 máj, 2021

„Pri prvom rozhodnutí začať podnikať mi pomohla pôžička pre SZČO, potom som zistila či potrebujem na vykonávanie danej činnosti nejaký druh výučného listu, či certifikát o absolvovaní cukrárenského kurzu.“ Povedala nám o začiatkoch svojho sladkého podnikania slečna Mária. Ktorá založila už druhú firmu v pekárenskom biznise.

„Financií bude treba, pri rozbehu nového podnikania a na nákup tovaru, relatívne dosť.“ Pri kupovaní zariadenie rozbehnutej prevádzky ľuďom pomáha pôžička pre SZČO. Veľa vecí sa dá vybaviť online, ale zariadenie cukrárne bude treba doniesť, či prenajať. Stačí spomenúť cukrárenské stoje, kuchynský robot a špeciálnu plynovú pec – len tieto položky by boli na matku samoživiteľku neprekonateľná prekážka.

„Ak si budeš zabezpečovať tovar sama, priprav sa na vyjednávanie s dodávateľmi cukrárenského tovaru, či kvalitného potravinárskeho vybavenia. Budeš potrebovať vlastné auto, dobrý paušál na telefón a hlavne veľa času na vybavenie všetkých nákupov a povolení.“ Hovorí slečna Mária, ktorej sa sen o vlastnej prevádzke splnil.

Najlepšie je keď si preštuduješ potravinový kódex, čo sa týka hygieny. Sú tam presne napísané za akých podmienok môžeš mať vlastnú cukráreň.

Pôžička pre SZČO pomôže všetkým podnikateľom

Biznis úvery ponúkajú zabehnutým súkromným podnikom finančnú podporu. Vieme, že pri rekonštrukcii priestorov je úver na podnikanie dobrý nápad ako rozbehnúť vlastnú cukráreň, ktorá spĺňa štandardy moderného podniku, do ktorého sa zákazníci radi vracajú. Hovoria za nás skúsenosti zo všetkých oborov podnikateľského spektra.

Navštevujeme ich neustále po celý rok a tešíme sa z toho, čo ponúkajú, aby mohli svoje podniky udržať v prevádzke, pridávať ďalší sortiment a rôznorodosť do nášho každodenného života. V prípade Márie je to bizis s koláčikmi, tortami a sladkými maškrtami.

Pri zakladaní vášho sladkého podnikania myslite teda aj na dostatočnú atraktivitu polohy, výšku nájmu a cenovú stratégiu – s tým súvisí aj úvaha o platbe DPH (pri obrate za 12 po sebe idúcich mesiacov nad 29 000 EUR sa však platcom stávate automaticky) či rozhodnutí o založení živnosti pod hlavičkou fyzickej alebo právnickej osoby.

V regiónoch Slovenska je stále nedostatok kvalitných cukrárenských prevádzok, riešením je úver na podnikanie

Založenie cukrárne je záležitosťou tisícok eur, skúsení cukrári odporúčajú vyčleniť si na začiatok dostatok peňazí na kúpu všetkého cukrárskeho náčinia, druhú časť penazí si nechať na rozbeh. Úver či pôžička pre SZČO môže danej firme pomôcť pri rozhodovaní, do čoho investuje. Samotné vybavenie cukrárne strojmi, chladiacimi vitrínami, nábytkom a chladiacou technikou vyžaduje rozhodnutie ako daný projekt financovať. Ak sa chcete vyhnúť vysokým pokutám, musíte pri zariaďovaní prevádzkarne myslieť na každý detail – zaviesť vodu na viacerých miestach, mať oddelenú toaletu pre zamestnancov a zákazníkov, zvláštny priestor pre pracovné veci a prostriedky na upratovanie. Tiež pri rekonštrukcií treba myslieť na vykachličkovanú prípravovňu cukroviniek. Ak sa chystáte vyrábať vlastné koláče, aj výrobňa musí byť vykachličkovaná.

Svoje cukrárske remeslo teraz Mária prezentuje na sociálnych sieťach, kde má tisíce fanúšikov, ktorý sa k nej pravidelne vracajú. Neustále však ku mne prichádzajú aj zákazníci noví. Snažím sa svoje produkty čoraz viac zlepšovať, predovšetkým čo sa týka dizajnu. Sledujem trendy, skúšam nové postupy zdobenia, vzdelávam sa a snažím sa napredovať.“

Ak nemáte chuť na sladké, stačí si pozrieť pár jej fotiek a hneď zmeníte názor.

podpis samostatne zárobkovo činnej osoby

Máte nápad a potrebujete ho financovať?

My vám peniaze na vybavenie vašej prevádzky požičiame.